Skip to main content
Zo werken wij aan

Teamontwikkeling

Een team presteert het beste als er een juiste hoeveelheid spanning aanwezig is! Als er te weinig spanning is, is er geen passie, geen creativiteit, onvoldoende actie en beweging. Als er teveel spanning is, is de druk te hoog, kunnen mensen uitvallen, staat alles op scherp, er wordt of te weinig naar elkaar uitgesproken of het wordt te hard uitgesproken.

Bij teamontwikkeling zorgen we dat er de juiste hoeveelheid spanning aanwezig is. Dit begint bij vertrouwen, dat is de basis voor openheid. Daarna kan er ruimte komen om ook de moeilijkere onderwerpen met elkaar aan te gaan en bespreekbaar te maken. Hierdoor ontstaat een grotere betrokkenheid binnen het team en wordt er vanzelf ook meer verantwoordelijkheid genomen door de teamleden.


unieke eendaagse training

Welke kleur heeft jouw reptielenbrein?

"The way you fight shows who you truly are". Unieke ééndaagse training waarbij de methode Insights Discovery gecombineerd wordt met oefeningen uit de oosterse vechtkunst. Waardevolle inzichten voor zowel het individu als het team.


In-Venture richt zich op het verhelderen van de onderlinge verhoudingen zodat het gewenste resultaat ook daadwerkelijk gehaald wordt.

Dit is de basis vanuit waar wij werken met teams. Werkvormen voor teamontwikkeling:

 • Alle oefeningen zijn ervaringsgericht

 • Diverse soorten oefeningen gericht op respectvolle conflicten aangaan

 • Insights Discovery

 • Deeper Insights (Insights op basis van Archetype)

 • Oosterse vechtkunst als metafoor voor persoonlijke leiderschap, samenwerking, leidinggeven

 • Unieke zelfgecreëerde oefeningen over communicatie in teams

Deze methodes zijn niet het hoofddoel maar een middel om patronen en gedragingen aan het licht te brengen. Neem bijvoorbeeld Martial Arts, een bijzonder onderdeel dat onze aanpak zo uniek maakt: niet alleen het hoofd wordt aan het werk gezet, ook het gevoel, de intuïtie en het handelen. Doordat je letterlijk in beweging komt gebeurt er van alles.

Een essentiële vraag als ‘Wat houdt mij tegen?’ wordt dan vaak als vanzelf beantwoord. Zo’n ervaring draag je de rest van je leven met je mee.

Wat

levert het op:

 • Beter inzichten in de unieke talenten van de teamleden

 • Grotere betrokkenheid

 • Teamleden nemen meer verantwoordelijkheid

 • Meer werkplezier

 • Betere resultaten

 • Goed werkgeverschap

Ervaring

Triodos Bank

Maud Pinckers, Head of Marketing

Na een roerige periode waarbij o.a. de manager en een aantal collega’s zijn gewisseld heerste er binnen het team onduidelijkheid en een gevoel van onveiligheid. Ik heb Stijn benaderd omdat er een sterke behoefte was aan een nieuwe basis van vertrouwen, om weer als een echt, sterk team te kunnen werken en de energie en het vertrouwen in het team terug te brengen.

Begeleiding

Gedurende het traject van een half jaar, verdeeld over een persoonlijke intake met ieder teamlid en drie gezamenlijke sessies, hebben we samen gewerkt aan dit teamgevoel en het bouwen van vertrouwen. Met een belangrijke rol voor de eigen verantwoordelijkheid. De begeleiding van Stijn kenmerkt zich door een gezonde en prettige mix van kwetsbaarheid, confronteren, business sense en persoonlijke betrokkenheid.

Hij is, zeker ook door de individuele intakes heel persoonlijk betrokken bij eenieder en kan hierdoor in de gezamenlijke sessies een prettige manier interveniëren. Hij deinst er niet voor terug om het team en individuen op een prettige manier te confronteren, en zich daarbij zelf ook kwetsbaar op te stellen door eigen voorbeelden te delen. Hierdoor was het voor mijn team ook makkelijker om zichzelf kwetsbaar opstellen. Daarbij komt hij zelf uit een vergelijkbare werkomgeving, waardoor hij zich goed kan verplaatsen in ons, en bij het team ook geloofwaardig is.

Resultaat

Het team en de individuen zijn veel meer naar elkaar toe gegroeid, het vertrouwen is zichtbaar gegroeid. Wat er op tafel moest komen, is ook daadwerkelijk gezegd en geeft een hoopvolle basis om in de dagelijkse praktijk op verder te bouwen.

Ik ben ontzettend tevreden over de samenwerking met Stijn en Pieternel en de manier waarop we het programma echt samen hebben vormgegeven en ook continu in de loop van het afgelopen jaar hebben bijgesteld.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring