Skip to main content
Vechtkunst

als metafoor

In deze workshop kom je in contact met jouw oergedrag, jouw natuurlijke stijl van handelen onder druk. Hoe maak jij verbinding met de ander? Wat gebeurt er met die verbinding onder druk?

Je gaat ervaren hoe jij bent in situaties die je als een gevecht ervaart. Hoe ga je om met spanning? Waar blijf je aan vasthouden onder spanning en wat heb je los te laten? Ben je een aanvaller of een verdediger? Welke kracht zit daarin en welke vervorming? Welk talent komt er dan naar boven en hoe kan je die in de praktijk het beste inzetten? Hoe kan je jouw stijl op een natuurlijke en effectieve manier inzetten?

Deze workshop kan worden aangeboden in een halve of hele dag en wordt altijd op maat gemaakt voor de klant.

Onbewust gedrag

Bewust maken

Het bijzondere van deze aanpak is dat we afwisselen tussen werkelijke gevechtjes met bokshandschoenen (via Oosterse Vechtkunst) en reflecteren naar de dagelijkse praktijk; hoe is het om een echt gesprek te voeren met elkaar. Welke stijl past jou en is effectief voor jou? Welk talent zien anderen in jou in het vechten en hoe kan je dat in dagelijkse werkzaamheden (meer) inzetten?

Vertaling naar de praktijk

De training is dus praktijkgericht en dat betekent dat je eigen vragen, ervaringen en inzichten de brandstof in de motor zijn van je leerproces. Via een heel bijzonder, ongewoon en zeer effectief leerproces, waar fysiek leren hand in hand gaat met mentaal, gevoelsmatig en intuïtief leren.

Opbouw

van de dag

  • Opstart met kennismaking en introductie van het programma;

  • Ervaringen delen: hoe maak jij verbinding met anderen? Wat vind je daar lastig aan?;

  • Start fysieke oefeningen, reflecteren op wat ervaren en ontdekt wordt en wat dat betekent voor het dagelijks leven;

  • Elkaar teruggeven wat je hebt gezien in de ander tijdens het 'vechten';

  • Bespreken gemaakte ontdekkingen en koppeling met praktijk.

Deze workshop kan worden aangeboden in een halve dag of een hele dag en wordt altijd op maat gemaakt voor de klant.

Ervaring

Centric

Edwin Kraaij, Manager Centric Managed Services

"Na enkele samenvoegingen en stevige groei van onze afdelingen was het hoog tijd om ook onze teamleiders te ondersteunen in het verder groeien in hun ontwikkeling en leiderschap. Op zoek naar een passend opleidingstraject met enkele wensen/ eisen vanuit onze kant. Van de gebaande paden af, durven uit te dagen, overweg kunnen met grote diversiteit in teamleiders (stijl, achtergrond en niveau) en een traject dat een goede fundering zou vormen voor toekomstige ontwikkelingen.

Lees verder

In mijn zoektocht kwam Stijn op mijn pad. Na enkele goede gesprekken kwam Stijn met een aanpak en een voorstel dat aansloot op onze verwachtingen.

Gestart met het traject (met enkele sceptische deelnemers!). Al heel snel kwamen de eerste dolenthousiaste teamleiders mijn kamer binnen lopen...... betere terugkoppeling over een dergelijk leer- en ontwikkeltraject kan je niet hebben.

Nu enige tijd later nog steeds enthousiaste teamleiders die geleerde in de praktijk brengen en verder ontwikkelen. Ook al de eerste vragen wanneer ik een volgend traject ga regelen met Stijn & Marijn.

Kortom, een tevreden en gegroeide groep teamleiders die elkaar vindt en op zoek is naar meer!"

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring