Skip to main content
Onze

Werkwijze

Wij helpen teams, organisaties en individuen om tot een ideaal spanningsniveau te komen.

Onze werkstijl typeert zich als ervaringsgericht, avontuurlijk, speels, dichtbij en respectvol confronterend.

  • Avontuurlijk

  • Ervaringsgericht

  • Altijd op maat

  • Insights

Door de inzet van fysieke oefeningen als boksen/oosterse vechtsport, maar ook theatersport en mindfullness ontdek je de fysieke kracht in jezelf en komen hardnekkige patronen naar boven waar je vervolgens mee aan de slag gaat. We verbinden het hoofd met het hart en zorgen dat teams zelf in staat zijn om het ideale spanningsniveau te realiseren.

Avontuurlijk

Wij geloven erin dat je vooral leert op de gebieden waar het spannend voor je is, waar het avontuurlijk is, buiten je comfort zone. Dat is voor ieder persoon, voor ieder team een ander gebied. In die gebieden liggen veel antwoorden en verborgen schatten voor persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling.

Ervaringsgericht

Waar onze werkstijl zich echt in onderscheidt is dat wij ervaringsgericht werken. Naast een theoretische uitleg helpen wij mensen om het op een dieper niveau te begrijpen en te ervaren, waardoor het effect vele malen groter is.

Neem bijvoorbeeld Martial Arts, een bijzonder onderdeel dat onze aanpak zo uniek maakt: niet alleen het hoofd wordt aan het werk gezet, ook het gevoel, de intuïtie en het handelen. Doordat je letterlijk in beweging komt, gebeurt er van alles. Essentiële vragen als: ‘Wat houdt mij tegen?’ worden dan vaak als vanzelf beantwoord. Zo’n ervaring draag je de rest van je leven met je mee.

Altijd op maat

Ieder mens, ieder team is uniek. Daarom geloven wij ook niet in standaard programma’s. Alle programma’s bij In-Venture worden altijd op maat gemaakt, zodat deze optimaal aansluiten bij de leerbehoefte van het team of van het individu.

Insights

Naast onze ervaringsgerichte aanpak, werken wij ook heel graag met Insights Discovery.

Laat mensen het allerbeste uit zichzelf halen door hun zelfinzicht te verbeteren. Leer ze onderlinge verschillende waarderen en benutten en creëer een werkomgeving waar innovatie, creativiteit en productiviteit alle ruimte krijgen.

Hoe Insights Discovery werkt

Insights Discovery is een even eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel meer inzicht geeft in jezelf en anderen. Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf.

De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen.

Wat je kunt bereiken met Insights Discovery

Het succes van elke organisatie valt of staat bij de prestaties van haar mensen. Met Insights Discovery investeer je in je mensen en geef je ze de middelen om hun communicatieve vaardigheden en relaties te verbeteren. Dit heeft enorme impact op het functioneren van je organisatie: teams werken effectiever samen, mensen geven beter leiding, reageren flexibeler op verandering en voelen zich sterker verbonden met de cultuur en waarden van je organisatie. Ook de interactie met klanten verbetert.

De kleurentaal van Insights Discovery is makkelijk te begrijpen en makkelijk te onthouden. Daardoor blijven mensen de taal dagelijks gebruiken.

In-Venture kan met de volgende methodes van Insights werken
• Insighst Discovery profiel
• Deeper Insights (insighst op basis van Archetypen)
• Full Circle (360 graden feedbackmodel van Insights)

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring