Skip to main content

Juist nu!

Je hoeft elkaar niet te raken om geraakt te worden; juist nu!

De noodzakelijke maatregelen die de overheid heeft ingevoerd om het Coronavirus onder controle te krijgen, hebben behalve op het virus, ook op mij een remmende werking. Ik merk dat als ik over straat loop of in de supermarkt ben en er iemand op mij afkomt, ik afrem en een terugtrekkende beweging maak. Ik beweeg van ze weg.

Hoewel nu heel noodzakelijk, word ik er ook verdrietig van. In mijn werk immers, richt ik mij er op om mensen juist dichter tot elkaar te brengen; met elkaar te verbinden. Ik vind het een van de mooiste dingen van mijn werk als ik zie dat mensen beter in verbinding met zichzelf komen en met anderen om hun heen. Zo mooi wat er kan ontstaan als mensen echt tot elkaar komen. Wanneer mensen het moeilijk hebben, er doorheen zitten, is het zo fijn contact te maken, naar iemand toe te bewegen. En nu bewegen we allemaal letterlijk van elkaar weg. Ik beweeg van mensen weg. 

Begrijp me niet verkeerd, het is nu heel noodzakelijk en nodig om dit virus onder controle te krijgen en toch word ik er verdrietig van. Ik weet dat er ook andere dingen gebeuren, mooie initiatieven waardoor mensen wel dichter tot elkaar komen. Maar omdat dit zo’n fysieke beweging is, kan het onbewust ook een groter effect op ons hebben dan dat we ons wellicht realiseren. En dat zou ik heel erg vinden!

Dus ik dacht, het lijkt me dan juist nu superbelangrijk dat we naar manieren zoeken om met elkaar te verbinden, om dichter tot elkaar te komen. Het is wat mij betreft juist nu niet goed om ontwikkeling, reflectie, persoonlijke en teamontwikkeling even in de ijskast te zetten. Het vraagt van ons dat we openstaan voor andere manieren van verbinding maken dan dat we gewend zijn.

De afgelopen weken heb ik me verdiept in digitale mogelijkheden voor teamontwikkeling en coaching via ZOOM. En ja, het is anders dan een live training of coaching, maar ik moet zeggen dat ik verstelt sta van wat er allemaal mogelijk is. Zo kan je met elkaar in gesprek, via whiteboards theorie toelichten of uitleggen, presentaties delen, video’s delen en nog veel meer. En wat ook heel leuk is, je kan ook in break-out ruimtes gaan, waarbij de facilitators langs de verschillende ruimtes kunnen gaan of erbij kunnen worden geroepen. Supergaaf. Het biedt echt veel mogelijkheden! Het vraagt wat andere afspraken en kaders aan het begin maar ik geloof oprecht dat dit nu uitstekende mogelijkheden biedt om met elkaar in contact te komen en om met je eigen ontwikkeling en die van je team bezig te gaan. Juist nu is dat belangrijk. Kom uit de overleefstand, kom in beweging, ontmoet elkaar. Dus hierbij bied ik graag wat mogelijkheden aan om juist nu bezig te zijn met persoonlijke- en teamontwikkeling!

Teamontwikkeling

2020 03 18 social post logoVoor teams bieden wij een interactieve training via het online platform ZOOM zodat juist nu aandacht gegeven kan worden aan persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling en je kan bouwen aan een stevig fundament van jouw team. Ter ondersteuning van het proces zullen we ook we gaan werken met Insights Discovery.

Naast een leuke ochtend of middag, waarin we op een andere manier, interactief aan de slag gaan, krijg je ook het volgende mee:

  • Een persoonlijk Insight Discovery Profiel met inzichten in jouw eigen gedragsvoorkeuren, sterke & zwakke punten, jouw waarde voor het team en inzicht in jouw blinde vlekken;
  • Inzichten in hoe jij omgaat met veranderingen en wat jou daarbij kan helpen. Juist in een tijd waarin er in één keer ontzettend veel is veranderd, is elke hulp op dat gebied meer dan welkom;
  • Leer hoe stress bij jou werkt en hoe je dat kunt reguleren. Zeker in deze tijd is het fijn om daar zelf wat meer regie over te krijgen;
    Inzicht in de gedragsvoorkeuren van jouw collega’s dat je helpt te begrijpen waarom werken met de ene collega wat makkelijker gaat dan met de andere;
  • Inzicht in hoe je effectiever met hen kunt communiceren;
  • Inzicht in hoe het team verdeeld is en wat dat betekent voor de kracht van dit team en wat het betekent voor mogelijke blinde vlekken. Die krijg je ook visueel aangeboden via een teamwiel;
  • Een gemeenschappelijke taal om elkaar beter te begrijpen en om elkaar feedback te geven. Juist nu is het essentieel om goed feedback te blijven geven en te krijgen; om zaken niet op te kroppen!
1-op-1 coaching

In deze onzekere tijden worden veel mensen geconfronteerd met angsten; zorgen over hun toekomst. Juist in een tijd van crisis hebben veel mensen behoefte aan persoonlijk contact en aanraking. Dat maakt deze crisis extra ingewikkeld omdat juist het fysieke contact zorgt voor risico. Mensen kunnen zich erg alleen gaan voelen zonder een uitlaatklep voor hun zorgen en angsten.

Voor die mensen kan 1-op-1 coaching op afstand een mogelijkheid bieden om hun hart te luchten, om weer even orde op zaken te stellen, om ruimte te maken en er weer met frisse moed tegenaan te gaan. Naast het uiten van zorgen die mensen nu hebben, kan het vaak ook helpen om juist in deze tijd te kijken naar je persoonlijke ontwikkeling en hoe je door bijvoorbeeld anders met angsten of bepaalde gedachtes om te gaan, je er een hele andere draai aan kunt geven. Juist nu is het fijn om én ruimte te maken voor het uiten van je zorgen én te kijken naar mogelijkheden om jezelf en anderen te inspireren en te motiveren.

1-op-1 coaching kan ook worden ondersteund met een persoonlijk Insights Discovery Profiel, met inzichten in jouw eigen gedragsvoorkeuren, sterke & zwakke punten, jouw waarde voor het team, inzicht in jouw blinde vlekken, hoe stress bij jou werkt en hoe je het beter kunt reguleren.

Hulp

Het mooie van deze tijd is dat mensen met allerlei initiatieven komen om elkaar te helpen om samen door deze tijd te komen. Het is ook nodig; voor veel ondernemers is hun werk gedeeltelijk of geheel weggevallen. Dat is ook bij mij het geval. Mijn agenda voor de komende maanden zat vol met leuke opdrachten voor teamontwikkeling en 1-op-1 coaching. Dat is zo goed als stilgevallen.

Dus weet je een team waar dit juist nu goed voor zou zijn, ken je een collega/ vriend/ familielid die juist nu 1-op-1 coaching kan gebruiken, attendeer ze dan op de mogelijkheden die ik kan bieden. Daarmee help je het betreffende team, je helpt de persoon en je helpt mij. Mijn dank is groot! Juist nu!

Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem contact met mij op via stijn@in-venture.nl of op +31641764393

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring