Skip to main content

Lucht in tijden van stress

Bikkels in de frontlinie: dit aanbod is voor jullie. Volgens een recent artikel in de Volkskrant (zie de link onder deze post) kan jullie zware werk leiden tot emotionele overbelasting en PTSS. Goede geestelijke ondersteuning en nazorg zijn daarom cruciaal bepleiten beroepsverenigingen en het ministerie van Volksgezondheid, aldus de Volkskrant.

Een filmpje op de IC-afdeling van het Erasmus MC (zie de link onder deze post) laat zien welke beademingsrisico’s jullie continu onder controle moeten zien te krijgen en houden. Bijzonder om te zien hoe jullie je helemaal geven om te zorgen dat coronapatiënten lucht blijven krijgen. Het zal ongetwijfeld voor veel spanning en stress zorgen en toch blijven jullie voor ons aan de slag. Heel bijzonder! Maar ook jullie moeten mentaal soms even kunnen luchten…

Wat betekent al die spanning voor jullie?

Ik werk veel met spanning en stress; in teams en met individuen. Bij een juiste hoeveelheid spanning kan je de spanning voor je laten werken; maakt het je alerter, krijg je meer focus, meer creativiteit en kan je in een flow komen. Dan werkt spanning juist prettig en kan het een positief effect op je hebben. Bij te veel spanning en/of als er gedurende een lange tijd veel stress wordt ervaren en er geen momenten van ontspanning en ontladingen zijn, kan er van alles verstoord raken. Het oerbrein (reptielenbrein dat zorgt voor reacties van vechten, vluchten en bevriezen) kan dan een verstoorde rol gaan spelen in je functioneren, waardoor er van alles heftiger binnenkomt en er nog meer spanning ontstaat in het lichaam. Dit kan uiteindelijk leiden tot fysieke en mentale klachten en zelfs een burn-out.

Kortom: jullie werken je helemaal de tandjes om te zorgen dat er zoveel mogelijk Nederlanders de juiste medische zorg krijgen in deze crisis en dan zit je zelf met de gebakken peren als het achter de rug is! En met een beetje pech heb je daar nog jaren last van. Niet als het aan mij ligt!

Wat kan ik voor jullie doen?

Aangezien ik nu toch wat meer ruimte in mijn agenda heb en graag help, wil ik speciaal voor mensen uit de zorg die in de frontlinie werken, ondersteuning aanbieden. Ik heb elke week een aantal blokken in mijn agenda gereserveerd die alleen door jullie kosteloos geboekt kunnen worden. Het is een online of telefonische coachsessie van maximaal 30 minuten. Je kan hierin je hart luchten, ontladen en we kunnen kijken naar manieren hoe je met de spanning en stress zou kunnen omgaan zodat je duurzaam inzetbaar kan blijven. Een beetje ondersteuning in deze pittige tijden. Je bent van harte welkom!

Boek nú die kosteloze coachsessie!

Boek een afspraak voor een kosteloze coachsessie direct in mijn agenda

We kunnen dan bellen of we maken gebruik van ZOOM voor online video coaching, wat voor jou prettig is! Mocht er nou echt niks tussen zitten wat voor jou past en je hebt er wel behoefte aan, stuur me dan een mailtje op stijn@in-venture.nl

Veel sterkte en tot snel!

Stijn InVenture 400px

PS Wellicht is er iets specifieks waar je tegenaan loopt of heb je behoefte aan voor jou passende ondersteuning, stuur mij dan een mailtje, ik help je graag! stijn@in-venture.nl

Ken je mensen uit de frontlinie van de zorg waarvan je weet dat ze hier baat bij zouden kunnen hebben dan zou ik het zeer waarderen als je ze hierop kunt attenderen.

Artikel Volkskrant 30 maart: “Psychologen waarschuwen voor PTSS onder overbelast zorgpersoneel”
Filmpje Erasmus MC: “Risico’s behandeling coronapatiënten IC-afdeling”

Hierbij voor de volledigheid het adres voor het boeken van coaching: https://in-venture.nl/zorgpersoneel

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring