Skip to main content

Ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen van anderen met onze manier van werken? Waar kwamen ze voor? Wat was het resultaat? Lees de ervaringen van Fabiënne, Sophie, Sigrid, Richard, Maud, Edwin, Nard, Maurice, Robin, Bernard, Patty, Annelies, Ben en Marlies.

KPMG logo
Teamontwikkeling

Management Team

YAYA

Door de groei van de organisatie en het vaststellen van nieuwe doelstellingen is besloten om het Management Team te ondersteunen bij verdere groei op het gebied van leiderschap. Met het team van 6 hebben we bij Stijn meerdere trainingen gevolgd. We hebben gewerkt aan het teamgevoel en het bouwen van vertrouwen, met als doel de juiste teamspirit en frisse energie over te dragen naar de rest van de organisatie.

Lees meer

Stijn weet de rust goed te bewaren, luistert aandachtig en geeft je de ruimte, maar weet ook op de juiste momenten in te grijpen. Zijn persoonlijke en nuchtere benadering zorgt ervoor dat zelfs de meest uitdagende onderwerpen op de juiste manier werden aangepakt. De trainingsdagen zijn verhelderend en bevatten de juiste afwisseling tussen theorie en praktische en hands-on oefeningen.

Het uitspreken van feedback naar elkaar was voor ons een belangrijk onderdeel van de ervaring. Door de relaxte sfeer tijdens de trainingssessies voelde iedereen zich op haar gemak en kon iedereen zich openstellen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een sfeer van vertrouwen ontstond, waarin alles besproken kon worden. Deze waardevolle lessen nemen we zeker mee.

Door de trainingen hebben we niet alleen een dieper inzicht gekregen in onszelf en in elkaar, maar hebben we ook concrete stappen gezet om dit inzicht om te zetten in actie. Het gehele traject van In-Venture heeft de teams dichterbij elkaar gebracht en daarmee is het vertrouwen zichtbaar gegroeid. Zeer waardevolle componenten om verder te groeien met de organisatie.

Bedankt Stijn, voor je inzet, expertise en vooral de positieve en gezellige dagen!

KPMG logo
Teamontwikkeling

Fabiënne Bastiaens

Team Leader Claims Samsung Electronic Benelux

Ik vond het een erg energieke en inzichtgevende training. De combinatie van het theoriegedeelte in de ochtend en het actieve deel in de middag heeft ervoor gezorgd dat iedereen zijn aandacht erbij bleef houden. 

Lees meer

Met ons team van 11 mensen hebben we bij Stijn de Insights training gevolgd. Erg interessant en leerzaam om elkaar in te schatten qua persoonlijkheid en om te zien hoe teamleden anders reageren zodra ze uit hun normale habitat worden gehaald.

Het actieve middagdeel heeft voor veel positieve reacties in het team geleid en ervoor gezorgd dat er meer inzicht is gegeven over de persoonlijkheden van ieder individu. Hier gaan we in de toekomst veel aan hebben!

Bedankt voor de leuke training, zeker een aanrader!

KPMG logo
Teamontwikkeling

Sophie Wynands

Senior Consultant KPMG

Jaarlijks houden wij als team een strategiedag waarbij we o.a. ook een activiteit ondernemen die het liefst sportief is. Op zoek naar een geschikte activiteit kwamen wij de training van Stijn tegen, ‘Martial Arts as a Metaphor’, en dit in combinatie met Insights Discovery. 

Lees meer

Omdat enkele mensen uit ons team nog niet bekend waren met Insights Discovery of oudere profielen, hadden besloten wij om voor het team nieuwe profielen op te laten stellen met een teamsessie onder de begeleiding van Stijn.

De sessie was goed georganiseerd met informatie over de werking van Insights maar ook vooral gericht op ons als individuen, de sterktes en leerpunten, en onze samenwerking als team. 

Iedereen heeft de training als zeer positief ervaren en er wordt nog steeds gepraat over werksituaties met bijvoorbeeld ‘blauwe’ of ‘gele’ mensen en waarom een situatie zich dan zo ontwikkelt!

Een paar maanden later hielden we onze strategiedag met het tweede onderdeel waarbij we technieken uit de oosterse vechtsport gebruikte om een dialoog met elkaar te voeren. We hebben enorm gelachen en waren soms verbaasd over de ‘hidden talents’ van teamleden! De vurige passie en doorzettingsvermogen van ons team spatten er van af maar toch heeft iedereen wat van deze sessie wegnomen over hun eigen communicatiestijl in een dialoog.

De grootste les was misschien wel dat af en toe een stapje terug doen helemaal niet zo erg is en juist rust en overzicht met zich mee brengt. Overall zijn wij zeer tevreden met de trainingen die Stijn voor ons team heeft begeleid, hij kan snel schakelen en geeft goeie inzichten mee waar wij als individuen maar ook als team verder mee kunnen groeien.

Traineeship

Mélanie Gozzo

Trainee Young Capital / Initiatiefnemer Gozzo

Soms neem ik mijn eigen kwaliteiten voor lief, maar kijken anderen hier juist tegenop. Puur, eerlijk, optimistisch, inspirerend, motivator, spontaan, open. Het is een verbluffend gevoel hoe anderen mensen mijn karaktereigenschappen weten te spiegelen. Kwaliteiten waar ik vaak niet bij stil sta.

Lees meer

Ik geloof dat het optimaliseren van mezelf en het verrijken van mijn horizon elk moment toepasbaar is, en ik vind het daarom belangrijk om hier meer over te leren. Ik merk dat ik vaak de aandacht bij mijn zwakke kanten leg. Het is goed om continue bezig te zijn met jezelf te verbeteren, maar waarom focussen op de mindere kwaliteiten als er al zoveel goeds in mij schuilt? In plaats van mijn energie te verspillen, ga ik mij nu richten op de cirkel waar ik wel invloed op heb. Excelleren met mijn eigen kwaliteiten.

Dit weekend ben ik achter de kunst van persoonlijk leiderschap gekomen. Het accepteren en omarmen van mijn zwakke kanten en het bewonderen van mijn kwaliteiten is wat ik vaker ga doen. De reis is nog lang niet afgelopen en zal soms beangstigend voelen, maar door het overwinnen van elk obstakel kom ik steeds dichterbij mijn eindbestemming.

Er is maar een iemand zoals ik, en daar ben ik trots op.

Bedankt, Stijn Rost van Tonningen.

O9 solutions logo
Teamontwikkeling

Sigrid Meltzer

Senior Manager O9 Solutions

We chose the training to help our young talents develop and understand themselves and their skills better to be a strong team together.The approach was fun, dynamic, different from what we have seen on the market.

Teamwork makes the dream work!

Triodos Bank logo
Teamontwikkeling

Maud Pinckers

Head of Marketing Triodos Bank

Na een roerige periode waarbij o.a. de manager en een aantal collega’s zijn gewisseld heerste er binnen het team onduidelijkheid en een gevoel van onveiligheid.

Lees meer

Ik heb Stijn benaderd omdat er een sterke behoefte was aan een nieuwe basis van vertrouwen, om weer als een echt, sterk team te kunnen werken en de energie en het vertrouwen in het team terug te brengen.

Begeleiding
Gedurende het traject van een half jaar, verdeeld over een persoonlijke intake met ieder teamlid en drie gezamenlijke sessies, hebben we samen gewerkt aan dit teamgevoel en het bouwen van vertrouwen. Met een belangrijke rol voor de eigen verantwoordelijkheid. De begeleiding van Stijn kenmerkt zich door een gezonde en prettige mix van kwetsbaarheid, confronteren, business sense en persoonlijke betrokkenheid.

Hij is, zeker ook door de individuele intakes, heel persoonlijk betrokken bij eenieder en kan hierdoor in de gezamenlijke sessies een prettige manier interveniëren. Hij deinst er niet voor terug om het team en individuen op een prettige manier te confronteren, en zich daarbij zelf ook kwetsbaar op te stellen door eigen voorbeelden te delen. Hierdoor was het voor mijn team ook makkelijker om zichzelf kwetsbaar opstellen. Daarbij komt hij zelf uit een vergelijkbare werkomgeving, waardoor hij zich goed kan verplaatsen in ons, en bij het team ook geloofwaardig is.

Resultaat
Het team en de individuen zijn veel meer naar elkaar toe gegroeid, het vertrouwen is zichtbaar gegroeid. Wat er op tafel moest komen, is ook daadwerkelijk gezegd en geeft een hoopvolle basis om in de dagelijkse praktijk op verder te bouwen. Ik ben ontzettend tevreden over de samenwerking met Stijn en Pieternel en de manier waarop we het programma echt samen hebben vormgegeven en ook continu in de loop van het afgelopen jaar hebben bijgesteld.

Traineeship

Maurice Peeters

Director Professionals YoungCapital

‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’. Waarom vind ik deze quote zo van toepassing op de Reis van de Held? Omdat het programma onze trainees uitdaagt om grenzen te verleggen, nieuwe wegen te bewandelen, zich in het avontuur te storten.

Lees meer

De manier waarop Stijn en zijn trainers aan dit programma invulling geven en keer op keer aanvoelen waar de groepen staan en wat ze nodig hebben, is fantastisch! De vertrouwelijkheid waarmee wordt gewerkt is bijzonder goed. Als er noodzaak is tot escalatie weet Stijn ook dat nog zo vertrouwelijk mogelijk te behandelen. Kortom, een gouden keuze om met In-Venture te werken!

Triodos Bank logo
Teamontwikkeling

Patty Zuidhoek

Directeur Zakelijke Relaties Triodos Bank

Het programma van In-Venture werd ingezet voor een nieuw samengesteld team dat bestond uit mensen die al wel binnen de afdeling werkten, maar nog niet eerder met elkaar in een team.

Lees meer

Het programma werd als een soort kennismakingsprogramma ingezet waarbij de focus voor het programma lag op het neerzetten van het team, het fundament bouwen en veiligheid creëren.

Het programma bestond uit 3 dagen waarin o.a. werd gewerkt met Insights Discovery, ervaringsgerichte oefeningen werden gedaan om elkaar op een andere manier te leren kennen en dichter bij elkaar te komen. Vervolgens zijn we heel concreet met elkaar aan de slag gegaan, welke taken zijn er? Wie is waar goed in? Op de derde dag hebben we aan de hand van het feedbackmodel gekeken naar het profiel van de ander en wat dit voor rol speelt bij bijvoorbeeld feedback geven.

Doordat Stijn goed aanvoelt wat er nodig is en makkelijk kan schakelen, werden individuele spanningen weggenomen en omgezet in positieve spanning in de groep. Dit zorgde ervoor dat het resultaat beter was dan ik vooraf voor ogen had. Iedereen werd op een passende manier bij het programma betrokken wat resulteerde in een hecht team dat inzicht heeft in zichzelf en elkaar.

Centric logo
Persoonlijk Leiderschap

Edwin Kraaij

MANAGER CENTRIC MANAGED SERVICES

Na enkele samenvoegingen en stevige groei van onze afdelingen was het hoog tijd om ook onze teamleiders te ondersteunen in het verder groeien in hun ontwikkeling en leiderschap.

Lees meer

Op zoek naar een passend opleidingstraject met enkele wensen / eisen vanuit onze kant. Van de gebaande paden af, durven uit te dagen, overweg kunnen met grote diversiteit in teamleiders (stijl, achtergrond en niveau) en een traject dat een goede fundering zou vormen voor toekomstige ontwikkelingen.

In mijn zoektocht kwam Stijn op mijn pad. Na enkele goede gesprekken kwam Stijn met een aanpak en een voorstel dat aansloot op onze verwachtingen. Gestart met het traject (met enkele sceptische deelnemers!) Al heel snel kwamen de eerste dol enthousiaste teamleiders mijn kamer binnen lopen...... betere terugkoppeling over een dergelijk leer- en ontwikkeltraject kan je niet hebben. Nu enige tijd later nog steeds enthousiaste teamleiders die geleerde in de praktijk brengen en verder ontwikkelen. Ook al de eerste vragen wanneer ik een volgend traject ga regelen met Stijn & Marijn.

Kortom, een tevreden en gegroeide groep teamleiders die elkaar vindt en op zoek is naar meer!

Traineeship & 1-op-1 coaching

Richard van den Hoorn

Ik heb Stijn tijdens mijn Traineeship van Young Capital leren kennen tijdens het onderdeel 'de reis van de held'. Hierin stond persoonlijke ontwikkeling en groei centraal.
Lees meer

Doordat Stijn het dicht bij zichzelf houdt en voorbeelden geeft uit zijn eigen ervaring voelde het erg goed. Gedurende dit traject hebben we met de groep meerdere trainingsweekenden doorgebracht en heb ik heel veel over mijzelf geleerd en ben ik als persoon gegroeid. De persoonlijke aanpak en begeleiding van Stijn werkt erg prettig in combinatie met actieve oefeningen.

Na het Trainneeship hebben Stijn en ik bijna 2 jaar elkaar niet meer gesproken. Toen ik merkte dat ik vastliep op bepaalde zaken zowel privé als op werkgebied dacht ik gelijk aan Stijn. Ik heb hem benaderd voor persoonlijke coaching gesprekken. De eerste coaching sessie was het net of we elkaar vorige week nog hadden gezien. Door Stijn zijn kennis en ervaring heb ik geleerd om anders naar bepaalde zaken te kijken. De spiegels die hij voorhoudt en aanverwante oefeningen helpen enorm.

Ik kan Stijn bij iedereen aanraden en vind het stiekem jammer dat de sessies klaar zijn.

Teamontwikkeling

Robin Friend

Directeur-eigenaar Moongro

We hebben met een deel van ons bedrijf een training van In-Venture gekregen, een ongelooflijke ervaring! 

Lees meer

Stijn zoomt goed in op de persoon en betrekt vervolgens ook de rest van het team erbij waardoor je elkaar nog beter leert kennen. Een grote aanrader voor ieder team of iedere groep mensen die ervaring willen combineren met een diepere (zakelijke) betekenis in het leven!

Persoonlijk Leiderschap

Bernard Huisintveld

Area manager Adecco Groep Nederland

De coachingsgesprekken met Stijn zijn voor mij erg waardevol geweest. Als manager liep ik tegen een aantal zaken aan in mijn werk. De achtergrond en kwaliteiten van Stijn maakten het voor mij erg zinvol om de gesprekken aan te gaan.

Lees meer

Middels het uitdiepen van mijn dromen, het doen van energetische opdrachten, maar vooral de vertrouwde aanpak maakte het voor mij mogelijk om stappen te zetten in mijn management skills. Na mijn coachingsgesprekken met Stijn kan ik zeggen dat ik gegroeid ben in mijn zelfvertrouwen, maar heb ik ook de juiste stappen gezet in de weg naar het ontdekken van mezelf.”

"Daarnaast heb ik Stijn ook ingeschakeld tijdens een teambuildsessie, waar we zijn gaan boksen met elkaar. Tijdens deze sessie werden we op een bijzondere manier uitgedaagd om uit onze comfort zone te treden en zo in contact te komen met ons oergedrag. Ben je een aanvaller of een verdediger? En welke kwaliteiten zitten er verborgen in mijn oergedrag? Dit was een treffende vergelijking met onze huidige werkzaamheden. Waarom reageren we in bepaalde situatie zoals we reageren? Een mooie manier van persoonlijke ontwikkeling die de gehele groep erg aansprak. In de evaluatie kwam een ieder aan het woord en gaf daarin zijn reflectie naar de dagelijkse praktijk. Ook Stijn had al snel een aantal zaken goed geconstateerd en kon dat op een coachende manier aan een ieder meegeven. Een verrassende, inspirerende teamsessie die een ieder in zijn loopbaan zou moeten ondergaan!"

1-op-1 coaching

Annelies Boele

Regelmatig had ik last van nachtmerries waar ik ook overdag veel mee bezig was. Ik voelde me vaak angstig en verdrietig door de dromen die ik ’s nachts had en sliep slecht of was bang om te gaan slapen. 

Lees meer

Stijn werd mij aangeraden omdat hij veel verstand zou hebben van dromen. Ik heb de begeleiding van Stijn als heel fijn ervaren: het is best een drempel om te vertellen wat je droomt en hoe je dat ervaart, maar ik voelde me gelijk op mijn gemak en niets was te gek om te vertellen.

In een uur bespraken we meestal één of twee verschillende dromen of nachtmerries die ik als intens heb ervaren. Ik vertelde de droom en Stijn gaf suggesties voor de boodschap die in deze droom zat. Ik vond het fijn dat de boodschap van de droom niet ‘opgelegd’ werd: Stijn vroeg altijd of de boodschap passend voelde en als dit niet zo was gingen we op zoek naar een andere betekenis. Vaak waren de boodschappen vanuit mijn dromen gevoelens die ik overdag onderdrukte.

Ik heb geleerd beter naar mezelf te luisteren en overdag meer tijd te nemen om te voelen wat mijn lichaam mij vertelt. Ik schreef mijn dromen al op voordat ik aan de sessies begon, maar oefen nu ook in het terugkijken na een droom: "Hoe heb ik de dag voor de droom ervaren? Waren er dingen die ik als intens of als moeilijk heb ervaren?" Op die manier heb ik meer grip gekregen op mijn dromen. Ik merk dat ik op dagen dat ik meer bezig ben met voelen en luisteren naar mezelf, ik minder ‘last’ heb van dromen die me verdrietig en angstig maken.

Tenslotte vond ik het fijn dat Stijn ook de positieve kant van dromen liet zien: het is bijzonder als je intens droomt en je dromen in kunt zetten als hulp in je dagelijks leven!

1-op-1 coaching

Marlies Fickweiler

Stijn heeft een coachingstijl die heerlijk in balans is. Hij kan goed luisteren en je ruimte geven, maar weet ook wanneer hij je wil remmen, spiegelen of 'sturen'. 

Lees meer

Bij dit 'sturen' aarzelt hij niet, is hij direct, weet de juiste toon te vinden en is eerlijk. Stijn voelt -zelf als mens- heel fijn in balans, een aspect wat ik heel belangrijk vind bij iemand die jou 'hulp' verleent. Stijn blijft in coaching vooral een medemens, wordt niet een (alwetende) therapeut op een troon. Dit maakt hem toegankelijk en maakt hem extra benaderbaar. Na een gesprek met Stijn ben je zowel lichter als een stevigere versie van jezelf. Prachtig. Daarbij bruist Stijn. Hij bruist van enthousiasme, enthousiasme voor jouw proces, voor jou als mens, voor het werk wat hij doet. Stijn is een wijze, kundige, prettige coach. Ik kan hem zeker aanbevelen!"

1-op-1 coaching

Nard Hoefnagels

Tijdens mijn persoonlijke traject bij het Itip heb ik Stijn als begeleider gehad. Het tweede blok heeft mij daarin echt veranderd.

Lees meer

Stijn en de andere begeleider deden de oefening die ze ons hadden opgelegd zelf ook en gaven elkaar daarna feedback wat ze in de ander hadden gezien. Doordat zij beiden open naar elkaar waren, zagen ze elkaars ziel. In de feedback naar elkaar over hetgeen ze zagen waren ze beiden duidelijk geraakt.

Voor mij als cursist viel toen het kwartje, geraakt worden, de ziel van elkaar zien, dat is waar het om draait in het leven. Het heeft me doen besluiten verder te zoeken naar echt contact met mezelf en de ander. "Stijn heel erg bedankt voor het kijkje in jou ziel."

1-op-1 coaching

ir. Ben Kuipers

Landschapsarchitect

Begin 2014 heb ik Stijn leren kennen via het Itip. Omgaan met conflicten is een van de thema's waar ik in wil groeien. De bokslessen met Stijn hebben me daarbij een geweldige boost gegeven. 

Lees meer

Met boksen moet je de confrontatie wel aangaan. Voel je waar je grenst ligt. En ervaar je dat je die moet en kunt bewaken. De manier waarop ik het boksgevecht aanging bleek veel te zeggen over de wijze waarop ik conflicten aanga. Ongecontroleerd en ongericht in plaats vanuit rust en ontspanning. En mijn verdediging bleek agressiever dan ik zelf besefte. Kortom, door het zelf ervaren in een veilige setting ben ik erg veel te weten gekomen van mijn 'vechtstijl'. En heb ik een goed gevecht kunnen gaan waarderen als een krachtige en positieve vorm van communicatie.

Tot slot was Stijn ook bereid mij samen met mijn vrouw met de bokshandschoenen tegenover elkaar te plaatsen. Voor wie de respectvolle wijze van de bokslessen van Stijn niet kent klinkt dit misschien vreemd. Voor ons was het een fantastische ervaring die een aantal hardnekkige patronen blootlegden die ons hinderden om op een constructieve wijze geschillen op te lossen. "Dank je wel Stijn”

Geïnspireerd of nieuwsgierig geworden naar wat In-Venture voor jou, je team of organisatie kan betekenen? 

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring